Så blev Skövde Sveriges spelnav

Det började i liten skala, när Högskolan i Skövde startade utbildning i spelutveckling 2002. Idag har de, tillsammans med bland annat Science Park Skövde, satt Skövde på världskartan inom dataspelsutveckling genom projekten Sweden Game Arena och The Game Incubator.

– Vi har skapat något som vi är ensamma om i Europa, säger Kenneth Johansson, verksamhetsansvarig inom affärsutveckling på Science Park Skövde.

Idag har Science Park Skövde två varumärken för profilering inom dataspel, The Game Incubator och Sweden Game Arena.

The Game Incubator bidrar till att det startas och utvecklas livskraftiga spelföretag för en internationell marknad, och har idag runt 30 företag i sitt program i Skövde och Göteborg. Under tiden bidrar Sweden Game Arena med branschnätverk och internationella aktiviteter för att öka försäljning och investeringar i företagen som ingår i dess community.

– Vad som gör Sweden Game Arena unikt är möjligheten att utvecklas inom dataspelsutveckling på olika sätt. Det gäller oavsett om du vill studera eller forska inom dataspel, starta ditt eget företag, etablera ditt befintliga spelföretag eller börja arbeta på ett företag inom Sweden Game Arenas community. Varje år anordnar även Sweden Game Arena det viktiga evenemanget Sweden Game Conference, som är en av Sveriges största branschsamlingar med över 1000 deltagare och som har ett uppskattat medievärde på 15 miljoner kronor, berättar Kenneth.

Läs mer om dataspelsbranschen i Skövde i bilagan om Skövde i Dagens Industri, som publicerades den 3:e november på initiativ av Skövde kommun.

Related news

See all news